Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Me@My: Köszönöm szépen a linket! Ismerem ezt az oldalt, de ezt még nem is láttam. Igyekszünk a számukat n... (2011.06.19. 06:31) Változások
  • Nikletty: A cukor terheléssel akkor IR-t néz szerintem... vagy arra hajlamot... úgy tudom, hogy sok PCO-snál... (2011.06.18. 19:48) Változások
  • Nikletty: Szia! Szurkolok! Majd írj! (2011.06.03. 10:44) Talán most
  • Nikletty: Akkor drukkolok, egyszer csak történhet csoda, hisz azért van esély, soha nem lehet tudni... ;-) E... (2011.05.08. 17:57) Megjött
  • Me@My: Igen, a mesterséges vitaminokról beigazolódott, hogy bizony károsak a szervezetre nálunk. (A szegé... (2011.05.06. 06:04) Megjött
  • Utolsó 20

free counter

Talán most

2011.06.03. 05:33 - Me@My

Címkék: gondolatok

Találtam a neten egy olyan orvost, aki talán nem véletlenül kapta a diplomáját...

Nem állt érthetetlenül a problémám előtt és egyből tudta, hogy milyen vizsgálatokra van szükség. Tegnap fel is kerestük és nagyon szimpatikus volt! 

Igazából érthetetlenül állok a kérdésem előtt. Bármilyen szakmai anyagot olvasok, a jelenség szerepel és nem hiszem el, hogy 7 nőgyógyászból eddig egyetlen egy tud róla. Mit oktatnak ezen az orvosi egyetemen??????????????????????????????????? 

7 éve próbálom megoldani a problémát a nőgyógyászok felelőtlensége miatt. Ész nélkül mindenkinek bármi baja is van: szedjen fogamzásgátlót. Utána meg csesznek egy nagyot az emberre és elintézik azzal, hogy hát a fogamzásgátló okozhat ilyet. Arra persze van eszük, hogy agyba főbe felírják fűnek fának a fogamzásgátló tablettát. Gratulálok az orvostudománynak!!!

Szerintem ez az egyik legegyszerűbb pálya, amihez alig kell tudás. Két dolgot kell tudni a szakmához: fogamzásgátlót felírni, ill. a Canestent. Egy ilyen problémával még hormonvizsgálatra sem küldtek el soha. A hab a tortán, hogy ennyi tudással főorvos a drága.

A magándokikról nem is beszélve. Emlékszem, az egyik megyeszékhelyünkről járt ki, adjunktus volt. 3500 Ft volt anno egy vizsgálat, én kb 15. lehettem. És közölte velem, hogy 5000Ft-ból nem tud visszaadni. A legutóbbi, aki az aloes termékeket dicsőíti, azt sem tudta, hogy az antioxidáns megakadályozza a peteérést és szedette velem. Nem hogy hosszabb lett a mensesem, de meg sem jött hónapokig. A többi meg annyival elintézte, hogy ha gyereket akarok, akkor térjünk vissza rá. Gyógyszeresen minden megoldható. Vagy inkább minden elrontható. A Kaáliban elméletileg 2 nődokinak is mondtam és semmi reakció, hogy esetleg megoldjuk.

Most már megértem, hogy miért. Kinek érdeke, hogy a probléma forrását megoldjuk? Senkinek! A magyar gyógyászat azon az elven működik, hogy minimalizáljuk a vizsgálatokat, hiszen az költség az államnak, közben növeljük a páciensek anyagi hozzájárulását. Vagyis gyógyszert minden tünetre. Próbáljuk ki ezt is, azt is. Ha nem használ, nézzünk egy másikat. Aztán, ha mindent összezavartak az emberi szervezetbe, akkor széttárjuk a kezünket és elintézik annyival, hogy az emberi szervezet egy bonyolult szerkezet. (Az említett főorvost idéztem.)

Egy-három napos, minimális vérzés–Hypomenorrhoea

A szabályos időközökben fellépő vérzés mennyisége és időtartama a szokásosnál és az átlagosnál kevesebb. Nem betegség, kezelést csak sterilitás esetén kíván, azonban tünetnek számít.

 A kiváltó ok többféle lehet:
  • Tartós fogamzásgátlás, főként monofázisos tabletta szedés,

  • A méhnyálkahártyán heg kialakulása (esetleg méhkaparás után),

  • A méhnyálkahártya csökkent vérbősége,

  • Asherman-szindróma,

  • Endometrium tuberkolózisa (ez a bazális méhnyálkahártya réteg károsodását, vagy méhen belüli összenövéseket okozhat, a világ sok részén még ma is létező betegség).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babavaroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr852953284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása